Compania italiana Enel va adauga inca 15,67 milioane de euro la suma platita deja pentru preluarea societatilor Electrica Dobrogea si Banat, in urma aplicarii unui mecanism de ajustare a tranzactiei prevazut in contractul de privatizare, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei.

Astfel, pretul incasat pentru pachetele de actiuni reprezentand 24,62% din capitalul social al distribuitorilor de electricitate vandut direct catre Enel va creste la 50,94 milioane de euro. Enel a ajuns sa detina 51% din actiunile celor doua companii prin majorari de capital, operatiuni prin care a alocat fonduri de 76,7 milioane euro. Contractul de privatizare a fost semnat in luna iulie 2004, iar trecerea in proprietatea grupului italian a celor doua firme a avut loc in aprilie 2005.

Potrivit comunicatului, procedura de ajustare a pretului a fost finalizata pe data de 23 februarie. Enel este cea mai mare companie energetica din Italia. Grupul este interesat si de preluarea societatii de distributie a energiei electrice din Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu, compania Electrica Muntenia Sud.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.