Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat recent ca persoanele care au avut inainte de 1990 depozite la CEC pentru cumpararea de autoturisme vor fi despagubiti numai dupa jumatatea acestui an, relateaza Mediafax. "Cred ca vom gasi o solutie corecta, cand ne vom putea permite sa facem un asemenea lucru, dar nu cred ca in prima parte a acestui an si nu vreau sa fac promisiuni fara acoperire", a precizat Tariceanu.
Premierul considera ca "acei oameni nu au nici o vina. Ei au fost pagubiti de stat si trebuie despagubiti. Stiu ca ministrul de Finante are de gestionat un buget dificil, in urma introducerii cotei unice. Nu este un an in care ne permitem un astfel de gest. Cred ca, pe fond, cei pagubiti trebuie despagubiti", a conchis premierul.

La inceputul lunii noiembrie 2004, Guvernul a aprobat si propus Parlamentului un proiect de lege potrivit caruia persoanele care au constituit la CEC depozite de 70.000 lei pentru cumpararea unui autoturism Dacia si care nu si-au lichidat conturile urmau sa primeasca 100 de milioane de lei.
Pentru depozitele mai mici de 70.000 lei se propunea acordarea a cate 50 milioane de lei. Suma urma sa fie acordata esalonat pe o perioada de cinci ani, incepand cu 2005, indiferent de veniturile persoanelor indreptatite. Efortul bugetar total estimat pentru aplicarea acestor masuri era de aproximativ 500 de miliarde de lei anual.
Proiectul de lege privind despagubirea persoanelor care au constituit depozite la CEC, inainte de 1989, pentru cumpararea de autoturisme Dacia a fost, insa, retras de la Senat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.