In ultima perioada, piata serviciilor medicale private din Romania a inceput sa se aglomereze, mai multe investitii in domeniu fiind finalizate sau aflandu-se in curs de derulare

Compania de servicii medicale private MedLife a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 6 milioane de dolari, in crestere cu 63% fata de anul anterior.

Si numarul abonatilor MedLife a crescut cu 77% in 2005 fata de anul anterior, ajungand la 62.000 de persoane. Cele mai solicitate servicii sunt Pediatrie, Ecografie, Ginecologie, Dermatologie, Oftalmologie, Medicina Interna si ORL.

"Romanii isi doresc sa beneficieze de servicii medicale de cea mai inalta calitate. Pacientii nostri aleg MedLife pentru ca au aceasta garantie, pot conta pe siguranta oferita de tehnologia medicala de ultima generatie si medicii specialisti permanenti. in plus, intrand in Hyperclinica MedLife pacientii isi pot efectua toate analizele si investigatiile necesare intr-o singura zi." a declarat Mihail Marcu, Director General al MedLife.

O parte importanta a afacerii MedLife o reprezinta cele 3 laboratoare proprii, unul dintre ele fiind si singurul laborator cu o asemenea diversitate de specialitati din Romania. Numarul analizelor de laborator efectuate de MedLife in 2005 au crescut cu 20% fata de anul anterior. Zilnic se efectueaza circa 8.000 de teste din portofoliul de peste 450 de investigatii diferite in sectiile de chimie, hematologie, bacteriologie, genetica, imunologie, microbiologie si anatomie patologica. Toate sectiile laboratorului central sunt corelate cu sisteme de recoltare astfel incat intr-o singura vizita pacientului ii sunt recoltate toate probele necesare pentru analize medicale de laborator complete.

MedLife intentioneaza sa deschida in 2006 propriile clinici in Constanta si Timisoara. Fiecare va avea 20 de cabinete medicale, dotare pentru imagistica, doua sali de chirurgie si 20 de rezerve de spital a cate doua paturi fiecare, precum si cate un laborator de analize de chimie, hematologie, imunologie si bacteriologie.

Anul trecut MedLife a demarat in Bucuresti constructia celui mai mare spital privat din Romania: Memorial Hospital, realizat in conformitate cu cerintele obligatorii din Uniunea Europeana. Cu o suprafata de 10.000 mp, acesta va fi inaugurat in 2006 si va avea o capacitate maxima de 223 de paturi, bloc operator complet de 5 sali de operatii si trei sali de mica chirurgie, bloc de imagistica completa incluzand radiologie, tomografie, mamografie si ecografie, 6 sali de consultatii si prezentari chirurgie estetica.

In 2005 MedLife a investit 3 milioane de dolari in tehnologie medicala de ultima generatie pentru sectiile de Oftalmologie, Dermatologie, Chirurgie, Ecografie, Neurologie, Cardiologie, Laborator etc, toate fiind reunite in Hyperclinica MedLife.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.