Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud - Est, investeste substantial in modernizarea rafinariilor proprii, pentru obtinerea de carburanti de cea mai buna calitate. La Arpechim, o noua instalatie de Hidrotratare a Distilatului de Vid va fi pusa in functiune. Noua instalatie, a carei valoare se ridica la circa 42 milioane de euro, va permite obtinerea de produse cu un continut redus de sulf, in concordanta cu standardele europene si, mai mult, va reduce semnificativ nivelul noxelor.

"In Petrom, modernizarea rafinariilor noastre se face intr-un ritm rapid si estimam sa investim circa 1 miliard de euro in acest scop, de acum pana in 2010. Noua unitate de Hidrotratare a Distilatului de Vid din Arpechim este un rezultat vizibil al programului de investitii", a declarat Jeffrey Rinker, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare si produse petrochimice.

Instalatia de Hidrotratare a Distilatului de Vid face parte din fluxul tehnologic de obtinere a combustibililor si carburantilor. Cu o capacitate de 1.200.000 de tone / an, noua instalatie reduce continutul de sulf la maxim 500 ppm (parti pe milion), facilitand astfel producerea de carburanti (benzina, motorina, pacura) cu un continut redus de sulf, in conformitate cu normele Uniunii Europene in domeniu.

Instalatia de Hidrotratare a Distilatului de Vid, a carei punere in functiune va avea loc in primul trimestru al acestui an, va contribui, de asemenea, la cresterea productiei, datorita faptului ca randamentul in obtinerea benzinei va fi semnificativ imbunatatit.

In plus, se vor reduce noxele in gazele de regenerare, conform Directivelor Uniunii Europene, in ceea ce priveste prevenirea si controlul poluarii. Astfel, gazele de esapament vor avea un continut redus de compusi cu sulf.

Noua instalatie de Hidrotratare a Distilatului de Vid, din cadrul rafinariei Arpechim, a fost proiectata si construita de consortiul SK&EC - LG International Korea.

"Pornirea acestei instalatii este un real succes al diviziei de rafinare a Petrom. Angajatii nostri din rafinarii sunt profesionisti si foarte bine pregatiti, iar punerea in functiune a noii unitati se datoreaza eforturilor acestora. De asemenea, suntem recunoscatori consortiului SK&EC - LG International, care a proiectat si construit cu succes unitatea intr-un timp foarte scurt", a adaugat Jeffrey Rinker.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.