Potrivit unui raport al Grupului Hellenic Telecommunications Organization (OTE), Romtelecom a inregistrat pentru intreg anul 2005 venituri operationale in valoare de 925,7 milioane euro fata de 839 milioane euro cat se inregistrase cu un an in urma , ceea ce se traduce printr-o crestere de 10,3 la suta.

Astfel, divizia Romtelecom a raportat in trimestrul patru venituri operationale de 235 milioane euro, fata de 220,7 milioane euro, valoare inregistrata in trimestrul patru al anului 2004, in crestere cu 6,5 la suta, potrivit aceluiasi raport.

Divizia Romtelecom si cresterea profiturilor sale au generat o sporire a veniturilor la nivelul intregului grup elen, conform comunicatului OTE.

In acelasi timp, cheltuielile de promovare au sporit cu aproximativ 58 de procente in urma dorintei companiei de a-si imbunatati imaginea pe o piata din ce in ce mai aglomerata.

La nivel global, veniturile operationale ale OTE au inregistrat in 2005 o ratat de crestere de 5,5 procente fata de 2004, ajungand la 5,471 miliarde euro comparativ cu 5,184 miliarde euro in 2004

Procesul de trecere a RomTelecom in totalitate in proprietate privata reprezinta una din cele mai importante privatizari pe care statul le mai are de derulat. In acest moment, OTE detine 54 de procente din Romtelecom.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.