Operatorul de telecomunicatii mobile Orange are in plan sa intre pe piata de telefonie fixa, aceasta fiind o mutare in premiera pentru un grup de telefonie mobila din Marea Britanie, scrie BBCNews.

Astfel, odata cu inceputul lunii aprilie, Orange va furniza acest serviciu actualilor clienti de business, insa pentru inceput nu se vor adresa si altor tipuri de consumatori. In acest sens, Orange si furnizorul de servicii Internet Wanadoo, ambele detinute de France Telecom, vor fuziona pentru a putea oferi clientilor servicii complexe de telefonie fixa.

Noul serviciu, Orange Landline for Business se va adresa companiilor cu un numar de angajati de pana la 250, iar atat serviciile fixe cat si cele mobile vor fi facturate pe o singura factura.

Serviciu va fi furnizat prin reteaua Cable&Wireless, iar oficialii Orange sustin ca acesta va fi cu 20% mai ieftin decat cele oferite de BT, principalul competitor de pe piata de telefonie fixa.

"Prin aducerea impreuna a serviciilor de telefonie mobila si fixa, cheltuielile totale pentru consumator se vor reduce," afirma Alastair MacLeod, vicepresedinte al Orange Marea Britanie.

Operatorul de telefonie mobila Orange este prezent si pe piata din Romania, fiind detinut in proportie de 96,8% de France Telecom. Pentru anul financiar 2005 grupul a raportat o cifra de afaceri de 870 de milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.