Nike, cel mai mare producator de articole sportive din lume, a deschis un nou front de lupta impotriva rivalilor germani de la Adidas, pe care ii acuza de furt. Astfel, Nike a anuntat ca a dat in judecata compania Adidas-Salomon AG, pe care o acuza de incalcarea unui brevet tehnologic.

Potrivit plangerii depuse la o instanta din Texas, SUA, Adidas ar fi folosit tehnologia de fabricare Nike intitulata SHOX, la fabricarea modelelor de incaltaminte sportiva care poarta semnatura starului NBA Kevin Garnett, precum si a modelelor din gama Adidas1. "In ciuda brevetelor Nike, Adidas a fabricat incaltaminte folosind tehnologia noastra", a declarat un purtator de cuvant al companiei americane. Acesta a adaugat, citat de BBCNews, ca Nike detine 19 brevete asupra tehnologiei SHOX, solicitand ca Adidas sa fie obligata la plata unor despagubiri iar pe viitor orice incalcare a drepturilor intelectuale ale companiei Nike sa fie prevenita.

Competitia devine tot mai stransa

Adidas, care este al doilea producator mondial de articole sportive, a incheiat de curand preluarea producatorului american Reebok, tranzactia ridicandu-se la 3,2 miliarde de euro. Preluarea Reebok, care este al treilea jucator de pe piata echipamentelor sportive, este menita sa reduca din diferenta dintre Adidas si Nike, liderul in domeniu. De asemenea, analistii considera ca tranzactia va duce la o imbunatatire a imaginii Adidas pe piata nord americana, unde Reebok beneficiaza de o pozitie mai solida decat germanii.

Intentarea procesului impotriva Adidas este cea de a doua miscare majora intreprinsa de producatorul american, dupa ce in urma cu trei saptamani, directorul executiv al companiei, William Perez, si-a prezentat demisia in urma scaderii vanzarilor in Europa si Japonia, unde Adidas este mai competitiv.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.