Tranzactiei prin care Flamingo International SA achizitioneaza integral compania Flanco International SRL de la Flanco Holding Ltd. este pusa sub lupa Consiliului Concurentei.

Flamingo International SA are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de produse IT&C si produse electronice Flanco International SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, in magazine specializate, de produse electrocasnice, electronice si IT&C.

Se constata, la o prima analiza, ca prin achizitionarea Flanco, grupul societatilor Flamingo isi va largi sfera de activitate pe piata de retail a produselor electrocasnice, electronice si IT&C. Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti, in legatura cu modul in care aceasta concentrare economica afecteaza sau poate afecta propria activitate.

Printr-o tranzactie incheiata la finele anului trecut si estimata la 35-40 de milioane de euro, lantul de retail pe segmentul electronicelor si electrocasnicelor, Flanco, a devenit filiala a Grupului Flamingo. Tranzactia se va finaliza in luna martie, dupa ce va fi supusa Adunarii Generale a Actionarilor Flamingo si dupa ce se va primi avizul Consiliului Concurentei.

Oficialii celor doua companii se asteapta ca dupa preluare cifra de afaceri sa depaseasca 200 de milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.