Cel mai important actionar al Coca-Cola, miliardarul american Warren Buffet, va parasi dupa 17 ani Consiliul de Administratie al companiei americane. Potrivit unui comunicat al companiei cu sediul in Atlanta, Buffett doreste sa isi concentreze toata atentia in directia concernului Berkshire Hathaway Inc, in fruntea caruia se afla.

Berkshire detine un pachet de 8,4 procente din actiunile Coca-Cola si va ramane actionar si dupa plecarea lui Buffet din board-ul producatorului de bauturi racoritoare. Dupa sosirea lui Buffett in 1989 in Consiliul de Administratie al Coca-Cola, actiunile companiei au crescut timp de 10 ani consecutivi. In ultimii ani insa, Coca-Cola a inregistrat o scadere continua a cotatiilor sale pe fondul unor cresteri constante a rivalului PepsiCo.

Cu toate acestea, Buffett a declarat, citat de Bloomberg, ca nu regreta timpul petrecut in cadrul conducerii Coca-Cola. "Plecarea mea de la Coca-Cola este dificila, deoarece a fost un privilegiu si o placere sa fac parte din Consiliul de Administratie al acestei minunate companii."

Intr-un clasament intocmit de Forbes, Warren Buffett ocupa pozitia secunda in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, cu a avere estimata la 44 miliarde de dolari. El se afla la conducerea concernul Berkshire Hathway, care are afaceri in mai multe domenii, de la asigurari la productia de energie sau de mobila si vopsea. De asemenea, Warren Buffet detine pachete de actiuni din portofoliul American Express, Coca-Cola si Gillette.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.