Banca Europeana pentru Investitii (BEI) intentioneaza sa majoreze in acest an valoarea creditelor destinate Romaniei, potrivit vicepresedintelui institutiei, Wolfgang Roth. Anul trecut, institutia a aprobat pentru Romania investitii de 950 milioane de euro, principalele proiecte fiind derulate in domeniul infrastructurii, potrivit Mediafax.

Astfel, printre acordurile de finantare aprobate in 2005 de BEI pentru Romania se numara cel de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea caii ferate Curtici-Simeria, un altul de 300 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurilor afectate de inundatii si pentru lansarea unui program de prevenire a inundatiilor, precum si unul de 250 milioane de euro pentru autostrada Cernavoda - Constanta. Volumul imprumuturilor acordate Romaniei de BEI, incepand cu 1990, se ridica la 6,26 miliarde euro, in principal pentru proiecte de infrastructura de transport, educatie, sanatate. Pentru acest an, BEI s-a angajat sa investeasca pe plan global circa 50 de miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.