Sedinta de ieri a debutat pe cresteri, chiar daca vedeta zilei precedente, BRD, a ajuns la o stabilizare a cotatiei. Valoarea totala a tranzactiilor efectuate ieri in ringul Bursei de Valori Bucuresti a ajuns la 82,4 milioane de RON, fiind rulate 94,5 milioane de actiuni emise de 59 societati. Cel mai tranzactionat titlu la debut de sedinta a fost SIF 3 Transilvania, presiunea exercitata la cumparare ducand pretul acestor titluri la 2,47 de lei. Segmentul Societatilor de Investitii Financiare s-a mentinut bine in prima parte a sedintei, cresterea inregistrata de SIF 3 fiind de doua procente.

O evolutie buna a avut si SIF 1 Banat-Crisana, care a crescut pana la 2,75 de lei noi pe actiune. Mijlocul sedintei a adus modificari de amploare, toti indicii inregistrand la ora pranzului scaderi de peste un procent. A doua parte a sedintei a fost dominata de vanzatori, interesul acestora mentinandu-se pe segmentul SIF-urilor.

Desi majoritatea SIF-urilor inregistrau scaderi ale pretului de cotatie cuprinse intre 1 si 2%, SIF 3 a evoluat contrar pietei, raportand o crestere de 1,7 la suta. La inchiderea sedintei, SIF 3 era cotat la 2,43 de lei noi.

Valoarea totala a tranzactiilor realizate cu cele peste 19,4 milioane de actiuni emise de cele cinci societati a depasit 34,7 milioane de lei noi. Segmentul SIF a inregistrat cresteri in prima parte a saptamanii trecute si usoare scaderi spre finalul acesteia, insa nici o SIF nu are variatie negativa fata de saptamana trecuta.

Cel mai mult au crescut SIF Muntenia (SIF 4) si SIF Moldova (SIF 2) de la o saptamana la alta, cu mai mult de 3%. SIF Moldova a fost cea mai tranzactionata, cu un volum valoric de peste 41 milioane RON, iar cursul a atins un maxim de 2,72 lei noi in data de 2 februarie, cu toate ca a incheiat saptamana la 2,65 RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.