Actiunile Google au inregistrat ieri o scadere dramatica ca urmare a rezultatelor financiare prezentate marti seara, rezultate care nu s-au situat la nivelul estimarilor analistilor de pe Wall-Street.

Jucatorii la bursa Nasdaq, nu s-a lasat convinsi de explicatiile directorului financiar de la Google, George Reyes, care a pus rezultatele financiare pe seama cresterii taxelor in anul precedent in SUA.

Astfel, valoarea de piata a Google Inc a scazut in doar o zi cu mai mult de 9 miliarde de dolari, valoare corespunzatoare unei capitalizari bursiere de 118 miliarde de dolari, scrie Forbes. Cotatia unei actiuni Google a scazut ieri la bursa Nasdaq cu 10%, inainte de a isi reveni usor in urma unor rapoarte pozitive privind evolutia companiei in urmatoarea perioada. Bursa s-a inchis la o cotatie a actiunilor Google de 401,78 dolari, ceea ce se transpune intr-o scadere de 7,1 procente fata de ziua precedenta, sau 30,88 dolari pe actiune.

Cotatia actuala a unei actiuni este cu 15% mai mica decat maximul de 475,11 dolari atins cu doar 3 saptamani in urma. Totusi, actiuniile Google raman o investitie exceptionala pentru cei care au cumparat actiuni la pretul de 85 de dolari, in august 2004, cand s-a produs listarea la bursa a companiei americane.

Din momentul listarii, cotatiile actiunilor companiei cu sediul in Mountain View, California, au crescut cu peste 400%, fiind unele din cele mai rentabile actiuni de la Nasdaq. In fiecare din cele cinci trimestre fiscale ale companiei din momentul listarii la bursa, Google a reusit sa depaseasca estimarile analistilor, trimestrul patru din 2005 fiind primul din istoria de sapte ani a companiei cand s-a situat sub estiimari. Astfel, avand in vedere si faptul ca rezultatele financiare ale Yahoo s-au situat de asemenea sub estimari, analistii au inceput sa se intrebe daca cresterea Internetului va fi atat de rapida precum se apreciaza.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.