Apartamentele si casele de lux construite in orase ca Botosani, Focsani, Galati sau Targu-Mures reaseaza piata locala Numarul locuintelor noi va creste semnificativ in localitatile al caror potential de dezvoltare rezidentiala nu putea fi anticipat in urma cu ceva vreme. Peste 540 de apartamente si 1.000 de case vor fi construite in cinci orase resedinta de judet.

Focsaniul, un oras care nici pe departe nu era o prioritate pentru developerii imobiliari, va dispune de un complex rezidential a carui constructie va incepe in acest an. Ansamblul va include 180 de case, pe loturi cu suprafete cuprinse intre 375 si 475 mp. Pretul de vanzare estimat pe mp construit va fi in jur de 400 euro. "In Focsani, nivelul cererii pentru case este in crestere, iar oferta este limitata si axata in principal pe apartamente vechi de bloc, explica Mihai Duran, manager in cadrul departamentului de dezvoltare regionala de la Eurisko, decizia construirii complexului de 180 de vile.

La Galati, in zona Traian Nord, compania Vega 93 va realiza doua ansambluri care vor totaliza 52 de case cu suprafete pornind de la 240 pana la 360 de metri patrati. Investitia totala se ridica la circa patru milioane de euro, iar pretul de vanzare va fi de 450 de euro pe metrul patrat, fara TVA. "Cel mai ambitios proiect al nostru vizeaza insa amenajarea a 540 de apartamente in Galati, in zona falezei si in centru, in structuri de blocuri pe care le-am cumparat de la combinatul siderurgic", spune Cornel Istrate, directorul general al Vega 93. Preturile vor varia intre 45.000 de euro, pentru o garsoniera, si 110.000 de euro pentru apartamentele de patru camere. Investitia totala se va ridica la circa 30 de milioane de euro.

Si Botosaniul va beneficia de un complex imobiliar cu 188 de vile, care se va intinde pe circa 20 de hectare. Vilele vor avea parter si etaj, clientul putand opta pentru subsol si mansarda. Fiecare vila va avea un lot de teren de 500-1.000 de metri patrati, in functie de tipul de casa contractat. Casele vor avea suprafete cuprinse intre 240 si 300 de metri patrati, iar pretul de vanzare va pleca de la 138.000 de euro si va ajunge la 150.000 de euro pentru casele cu suprafete mari. "Deja am construit 14 vile, iar intregul proiect, care va include un parc, biserica si spatii comerciale, va fi finalizat in circa opt ani", spune Gheorghe Ciubotaru, directorul general al companiei Electro Alfa International, firma care va dezvolta acest proiect.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.