Compania Selgros Cash&Carry va continua si in acest an extinderea pe piata romaneasca, avand planificate investitii de circa 30 milioane euro pentru deschiderea a doua magazine, dintre care unul va fi la Ploiesti. Cei doi asociati ai companiei, firmele germane Rewe si Fegro Markt, au aprobat la finele anului trecut majorarea capitalului Selgros cu 30 milioane euro, suma care va sustine investitiile din acest an. In urma acestei operatiuni, Selgros Cash&Carry Romania are un capital social de 288,2 milioane lei, detinut in mod egal de cei doi asociati.

"Vom deschide cu siguranta doua magazine in acest an, unul la Ploiesti in data de 7 martie, iar celalalt in cursul verii, locatia urmand sa fie precizata ulterior. Investitia pentru un nou magazin Selgros se ridica la 15 milioane euro", a declarat purtatorul de cuvant al Selgros Cash& Carry Romania, Antoneta Gales. In ceea ce priveste rezultatele financiare ale companiei, reprezentantul Selgros a precizat ca prognozele pentru acest an sunt pozitive. Reteaua de Cash&Carry se asteapta la o crestere a veniturilor comparativ cu 2005, fara a mentiona valoarea acestora.

In cursul anului trecut, compania si-a revizuit planurile de extindere pe piata romaneasca, marind numarul vizat de unitati deschise de la 15 la 20. Selgros opereaza in prezent 11 magazine, la Arad, Brasov, Bucuresti (trei), Targu Mures, Constanta, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca si Craiova. Unul dintre cei doi asociati ai companiei, grupul Rewe, mai controleaza pe piata locala retelele de magazine Billa, XXL Megadiscount si Penny Market. Pe plan mondial, Rewe are un volum total de vanzari de 40,8 miliarde euro, operand peste 11.000 de centre de vanzare.

Compania germana Fegro/Selgros este un joint-venture alcatuit de grupurile Otto din Hamburg si Rewe din Koln, avand o retea de peste 60 de centre cash&carry in Germania, Polonia si Romania. Primul magazin Selgros a fost deschis in 1959, iar primul Fegro in 1966. Din 1989, cele doua retele functioneaza impreuna, ca o singura companie.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.