Procurorii Parchetului instantei supreme au declansat, ieri, urmarirea penala in dosarul privind sustragerea unor documente detinute de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor(ONPCSB), referitoare la averea lui Adrian Nastase.

Decizia acestora vine dupa ce anchetatorii au descins de mai multe ori la sediul institutiei pentru clarificarea anumitor aspecte legate de acest incident. Cazul a facut obiectul unui dosar instrumentat de Oficiu inca din anul 1999. Atunci, Bank Austria Creditanstalt a sesizat ONPCSB privind depunerea a 400.000 dolari intr-un cont deschis la sucursala romana a bancii, pe numele Danei Nastase, sotia liderului social-democrat Adrian Nastase.

Potrivit unor articole aparute de curand in presa centrala, cei 400.000 dolari ar reprezenta o parte din banii mosteniti de Dana Nastase de la matusa sa, Tamara.

Potrivit unor surse judiciare, citate de agentiile de presa, este posibil ca dosarul sa fi fost distrus dupa ce initial a disparut in decembrie 2000 (n.r. - imediat dupa alegerile parlamentare). "Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu acel dosar. Cert este ca a existat, iar acum nu mai este", au mai declarat sursele amintite.

De asemenea, procurorii au cerut reprezentantilor ONPCSB sa declaseze de urgenta o ancheta, pentru a stabili circumstantele in care a disparut dosarul.

Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a precizat ca procurorii nu au identificat, deocamdata, cine anume a sustras documentele, acum fiind cercetata doar fapta comisa.

Pana acum, presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a declarat ca nu are cunostinta si nu poate aprecia cine ar fi putut sustrage acte din dosarul aflat la Oficiu. El sustine insa ca din documentul pierdut apar in presa facsimiluri folosite impotriva sa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.