Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a dat dispozitii subalterilor sai din cadrul companiei TAROM sa intocmeasca un raport privind costurile pe care le implica reinceperea operarii aeronavelor romanesti la New York si Beijing, ne-au declarat surse din cadrul companiei. Odata finalizat, raportul va fi inaintat Guvernului. In cazul in care Executivul va decide sa initieze demersurile pentru reluarea zborurilor de lung parcurs, compania TAROM va trebui sa achizitioneze cateva aeronave de ultima generatie, ce vor fi utilizate exclusiv pe aceste destinatii, au precizat sursele citate. Decizia reintrarii TAROM pe cele doua piete va fi una strict politica si va presupune costuri uriase.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca decizia de a face din TAROM o companie regionala a fost "o mare eroare" a Guvernului Nastase. Seful statului a aratat ca o companie de aviatie este o emblema nationala si ca TAROM trebuie sa inceapa sa zboare peste Atlantic si in China. In opinia sa, aceasta companie trebuie sustinuta de stat, cu respectarea regimului acordarii ajutoarelor de stat. "Toate flotele aeriene nationale au trecut prin momente dificile, dar nimeni nu a spus: Nu ma mai intereseaza, sa nu mai zburam", a spus Basescu. Operatorul aerian national a renuntat la zborurile catre New York si Beijing in anul 2003, invocand pierderi financiare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.