Companiile de asigurari vor intra in curand si pe segmentul securitatii datelor IT, conform unei declaratii data de Radu Georgescu, presedintele companiei furnizoare de solutii de securitate GecadNet. Astfel, pagubele produse de accidente sau atacuri informatice ar putea fi despagubite de marii jucatori din piata de asigurari din Romania.

"Intentionam sa dezvoltam un parteneriat alaturi de companiile de 'inssurance' din Romania care sa ofere firmelor servicii de asigurare in ceea ce priveste atacurile informatice," a declarat Radu Georgescu la lansarea pe piata romaneasca a unui nou produs de securitate informatica.

Produsul de numeste Sentinet si cuprinde servicii profesionale de securitate IT oferite pe baza unei tehnologii proprii inovatoare. Conceptul si tehnologia care stau la baza Sentinet au fost dezvoltate de specialistii GECAD NET in aproape doi ani, cu o investitie de peste 1,5 milioane de euro. Serviciile care imbraca aceasta tehnologie sunt sustinute de o intreaga echipa de consultanti certificati in securitate IT.

"Sentinet va ramane un an in Romania, dupa care il vom vinde si pe pietele din afara, insa nu este exclusa o iesire pe pietele externe mai devreme de acest termen", a precizat Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad.

Compania estimeaza ca va obtine venituri de 2-3 milioane de euro anual din acest produs, iar vanzarile Sentinet vor reprezenta in viitor 70 % din cifra de afaceri a grupului.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.