Operatorul britanic de telefonie mobila, Vodafone, a anuntat o crestere de 30 % a numarului de utilizatori in anul 2005 comparativ cu 2004. Numai in trimestrul patru al anului trecut, numarul de clienti Vodafone a sporit cu 8,3 , ajungand la un numar total de 179,3 milioane deutilizatori, informeaza Reuters.

Segmentul 3G a inregistrat cresteri spectaculoase, in perioada Sarbatorilor de Craciun fiind vandute 3,1 milioane de telefoane compatibile cu tehnologia 3G. In Germania, Italia si Marea Britanie, Vodafone a inregistrat o rata de crestere mai scazuta, ca o consecinta a intensificarii competitiei de pe piata si a scaderii tarifelor. In schimb, pe pietele in care operatorul britanic a intrat de curand, cresterile au fost mai mari decat media generala, Egiptul si Africa de Sud aflandu-se in top din acest punct de vedere.

Romania reprezinta una din tarile in care Vodafone a inregistrat o crestere semnificativa. Oficialii Vodafone au anuntat acum doua zile o crestere de 25 % a numarului de clienti fara de luna decembrie a anului 2004. Vodafone nu a facut publice rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, insa oficiali ai companiei au declarat ca veniturile din servicii au crescut in acest trimestru cu 38%, fata de acelasi trimestru al anului anterior.

"Performanta noastra puternica in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2005 arata ca romanii au raspuns pozitiv la forta mesajelor combinate ale Connex si Vodafone. Cresterea proportiei de clienti ai serviciilor pe baza de abonament si a venitului mediu pe utilizator confirma succesul strategiei noastre orientate catre obtinerea de valoare. Acest rezultat ne face sa fim foarte optimisti in ceea ce priveste performanta noastra viitoare, in conditiile in care ne vom concentra pe aducerea pe piata romaneasca a avantajelor si beneficiilor oferite de Grupul Vodafone. Vom continua sa oferim servicii peste asteptarile clientilor nostri, pentru a ramane operatorul preferat al tuturor romanilor", a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Connex Vodafone.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.