Este de dorit relansarea CosmoRom, spune ministrul Comunicatiilor

Privatizarea totala a operatorilor RomTelecom si a POSTelecom, precum si a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) se va realiza pana in 2006, aceste operatiuni constituind prioritatile ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. "M-am intalnit cu conducerea RomTelecom si urmeaza sa analizam cea mai buna metoda de privatizare. Cel mai probabil, aceasta se va realiza prin listarea unui pachet de actiuni la bursa", a adaugat Nagy. El a precizat ca in acest sens se va intalni cu ministrul Finantelor, Ionut Popescu, pentru a discuta listarea la bursa si stabilirea unei date exacte pentru aceasta operatiune. Actionarul majoritar de la RomTelecom este grupul elen OTE, care controleaza un pachet de 54,01% din capitalul social, restul titlurilor fiind detinute de statul roman. In ceea ce priveste POSTelecom si SNR, privatizarea acestor companii va fi discutata de minister cu conducerile celor doua societati si este preconizata tot pentru acest an.

POSTelecom este controlat in proportie de 80% de Compania Nationala Posta Romana (CNPR), ceilalti actionari fiind Grupul Industrial Roman - 10%, Banca Comerciala Romana - 5%, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana - fiecare cu cate 2,5%. In ce priveste operatorul de telefonie mobila CosmoRom, ministrul Comunicatiilor spune ca solutia cea mai buna este relansarea acestuia. "In perioada urmatoare vor fi analizate atat scrisorile de intentie primite de RomTelecom, cat si propunerea grupului elen OTE (actionarul majoritar al RomTelecom - n.r.)", de a relansa operatorul mobil sub managementul Cosmote, a precizat Nagy. Anul trecut, fostul ministru al Comunicatiilor Adriana Ticau declara ca RomTelecom a primit patru scrisori de intentie de la firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia pentru a investi sau a prelua operatorul de telefonie mobila. Totodata, la sfarsitul lunii noiembrie 2004, OTE a inaintat Guvernului Romaniei o propunere pentru relansarea CosmoRom.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.