EUObserver anunta ca, incepand de astazi, intra in vigoare o directiva datand din 2003, conform careia cetatenii din tari ce nu fac parte din UE sunt preferati pe unele piete europene ale muncii, in detrimentul celor proveniti din statele ce au aderat in 2004. Migrantii din alte state decat cele ale UE, rezidenti de peste cinci ani in UE si cu "mijloace adecvate" de existenta, au de azi acces egal la educatie si calificare in 22 din cele 25 state membre.

Fac exceptie Marea Britanie, Danemarca si Irlanda. Noua directiva va avea efect asupra circa 10 milioane de persoane ce traiesc in Europa, a anuntat Comisia Europeana. Concomitent, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Spania si Finlanda isi tin inchisa piata muncii, pana in 2009, pentru muncitori din tarile ce au aderat in 2004, asa cum s-a prevazut in tratatele de aderare.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.