Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat o noua saptamana pe un trend usor crescator, piata fiind sustinuta si ridicata de lichiditatea foarte buna, in special pentru actiunile SNP-Petrom, care au atins maximul istoric de 0,625 lei noi/titlu, cu un castig de peste 3% si o valoare de tranzactionare de peste 8 milioane lei noi. "Indicii BET, BET-C si ROTX au atins noi maxime istorice in sedinta curenta (de vineri - n.r.), influentate in special de evolutia pozitiva a titlurilor Petrom, iar randamentele fata de inceputul anului ale acestor trei indici sunt de circa 18%", ne-a declarat, ieri, Mihai Piscan, broker la SSIF Intercapital Invest.

BET a ajuns la 7.819,72 puncte (1,94%), BET-C a urcat cel mai mult, cu 1,92%, la 4.604,92 puncte, iar indicele SIF-urilor a avut cea mai mica apreciere (0,22%), oprindu-se la 52.045,50 puncte. Brokerii au remarcat, in cele cinci sedinte din aceasta saptamana, o mutare a interesului investitorilor de calibru de pe SIF-uri pe titlurile Petrom si pe cele ale bancilor prin profiturile potentiale ce le pot obtine daca se vor distribui dividende.

"Investitorii par sa stea, deocamdata, departe de SIF-uri si consideram ca aprecierea acestora sub media pietei are drept cauza incertitudinile legate de clauzele existente in contractul de privatizare al BCR", care va fi facut public pe 25 ianuarie 2006, cand se va face public contractul de privatizare, ne spune Mihai Piscan. SIF-urile au deschis sedinta de ieri cu cresteri, dar spre final, investitorii au devenit mai prudenti fata de acest sector, care le-a adus in 2005 cresteri spectaculoase. Cel mai mult au crescut ieri actiunile SIF Muntenia, cu 1,1%, pretul de inchidere fiind de 1,87 lei noi/titlu.

Alti emitenti care au inregistrat noi preturi de top au fost OLT si ATB, iar evolutii dezamagitoare au avut actiunile din sectoarele afectate de costul gazelor, respectiv AZO si AMO.

"Bursa incheie o saptamana cu lichiditate me-die, fiind salvata de tranzactia din oferta publica a Sicomed, de marti, tranzactie care a acaparat circa o treime din piata, iar pentru saptamana urmatoare ne asteptam la o consolidare a nivelurilor de pret actuale pe sectorul bancar, la o continuare a ascensiunii titlurilor petroliere si la o volatilitate insemnata pe SIF-uri, pe masura apropierii de finalul saptamanii", ne-a mai spus brokerul SSIF Intercapital Invest.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.