Potrivit unui raport al Bank Austria Creditanstalt ( BA-CA) cele mai importante coordonate ale economiei romanesti din acest an vor fi reprezentate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana,
cresterea cererii interne, care nu este sustenabila pe termen lung, continuarea reformelor economice si structurale, dar si evolutia cursului valutar.

Astfel, specialistii care au intocmit acest studiu estimeaza ca economia se va reface dupa mai multe "socuri" suferite in 2005, insa este absolut necesar ca Romania sa continue reformele economice si structurale ( liberalizarea tranzactiilor de capital).

Conform acestui raport, in strainatate exista o tendinta de orientare a speculatorilor si investitorilor pe piata titlurilor de stat din tara noastra, iar beneficiile rezultate din scaderea cursului euro si ratele mari ale dobanzilor vor reprezenta stimulente de atragere de investitii considerabile venite din strainatate.

Totodata, specialistii de la Bank Austria Creditanstalt estimeaza o crestere de aproximativ patru procente a ratei de crestere economica datorita accelerarii procesului de aderare.

Importurile vor continua sa creasca si anul acesta, iar rata inflatiei va scadea in ciuda unui trend ascendent de crestere a preturilor din ultima parte a anului trecut, se mai precizeaza in raportul intocmit de austrieci.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.