Romania devine o tara tot mai atractiva pentru cei interesati sa faca afaceri cu proprietati, dar in acelasi timp, investitorii trebuie sa fie atenti, pentru ca este o piata in dezvoltare, si implicit imatura si riscanta. Acestea sunt concluziile unui ghid online pentru achizitii imobiliare, Amberlamb.com. Investind in proprietati in Romania, oricine are sansa de a obtine un profit bun. Totusi, investitorii sunt sfatuiti sa deschida bine ochii inainte de a se apuca de afaceri, pentru ca exista si aspecte mai putin atractive, cum ar fi limitarile impuse de legislatie sau lipsa totala de transparenta ce caracterizeaza intregul proces de achizitie.

Un raport recent intocmit de specialistii in investitii din cadrul Amberlamb arata ca interesul strainilor de a achizitiona proprietati in Romania a atins un nivel fara precedent pentru o zona asa de "fierbinte" cum este Europa de Est. Romania este vazuta ca fiind una dintre cele mai interesante tari din zona pentru investitii imobiliare in urmatorul deceniu, prin prisma potentialului de a obtine un profit maxim intr-un timp relativ scurt. Amberlamb.com, cu sediul in Nicosia, Cipru, arata ca specialistii sai in investitii imobiliare, care ofera informatii gratuite despre oportunitati de investitii peste tot in lume, au fost bombardati cu cereri privind posibilitatile de afaceri in acest domeniu, ca si solicitari de analize economice despre Romania.

Atractia pentru aceasta zona pleaca de la ideea ca tara noastra este la un pas de intrare in Uniunea Europeana, iar acest statut a permis atragerea unui volum impresionant de investitii, cu mult mai mare decat cel inregistrat de oricare dintre tarile vecine. Oamenii de afaceri sunt atrasi in aceste conditii de ideea ca imediat dupa aderare, economia romaneasca va cunoaste o puternica dezvoltare si, implicit, piata imobiliara va inregistra un boom. Cu toate acestea, compania de consultanta prezinta momentul aderarii ca fiind mult mai probabil in 2008.

Cum preturile pentru proprietati par a fi printre cele mai avantajoase din zona est-europeana, un boom in acest domeniu pare a fi tangibil. Interesul crescand este favorizat de faptul ca Romania este prezentata ca fiind o tara unde ofertele imobiliare abunda, atat in privinta disponibilitatilor rezidentiale, cat si in privinta spatiilor comerciale. Una peste alta, tara noastra este un loc ideal de afaceri imobiliare, nu doar pentru profesionistii care au la dispozitie sume substantiale si planuri pe termen lung. Zona este interesanta in egala masura si pentru acei investitori care dispun de sume destul de reduse. Ei au sansa nu doar de a-si dubla investitia, ci chiar de a obtine un profit de patru ori mai mare in urmatorii zece ani.

Potentialul de investitii in Romania este de netagaduit, dar pentru mai multa siguranta, nu trebuie facut nici un pas, in opinia celor de la Amberlamb, decat dupa ce sunt atent analizate toate aspectele unei investitii. Si nu ar fi rau ca orice miscare sa fie atent supravegheata de un avocat.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.