Bursa de Valori Bucuresti, alaturi de Fundatia pentru Integrare Europeana "Sigma" si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a lansat in anul 2004 in scoli jocul-concurs "Invest". Acesta este menit sa ii invete pe concurenti sa realizeze tranzactii cu valori mobiliare.

La Inceputul jocului "Invest", fiecare concurent primeste o fisa cu simbolurile unor societati inscrise la Bursa si cite o rubrica pentru plasamente in euro, dolari si lei. Concurentul dispune de un portofoliu virtual de 3.000 RON, cu cite 100 RON investiti in fiecare simbol, luind ca referinta cursurile de inchidere stabilite de BVB, respectiv BNR, valabile la o anumita data.

Participantii completeaza pe fisa de concurs optiunile de vinzare-cumparare pentru o anumita data, de asemenea stabilita, situata la aproximativ o luna de la data considerarii portofoliului initial. Se calculeaza capitalul final la o luna de la data tranzactionarii, in conditii de cotatii, comisioane, dobinzi, impozite si dividende reale. Apoi, o comisie formata din reprezentanti ai Bursei de Valori Bucuresti si ai MEC desemneaza cistigatorii "Invest", in baza celui mai valoros portofoliu.

Pentru editia din acest an, concurentii vor primi materialele de concurs pe data de 7 aprilie, odata cu cele pentru Concursul European de Matematica Aplicata "Cangurul". Vor avea la dispozitie o saptamina pentru a se informa si pentru a completa foile de raspuns, realizind tranzactii pentru 14 aprilie 2006. Foile de raspuns completate vor fi expediate, de catre centrele de concurs, pe adresa Fundatiei "Sigma", unde vor fi procesate, iar evaluarea capitalului final se va face la aproximativ o luna de la data tranzactiei. Cistigatorii "Invest" vor fi desemnati acei concurenti care obtin cel mai valoros portofoliu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.