Conform unei analize realizata de jurnalistii de la Channel 4 din Marea Britanie, Romania., numita de acestia mitic "Tara lui Dracula", reprezinta cea mai buna locatie din intreaga Europa pentru cei ce doresc sa castige bani in urma investitiilor in proprietati imobiliare.

Astfel, Romania de afla pe prima pozitie intr-un clasament al celor mai profitabile regiuni din Europa dominat dealtfel de statele din fostul bloc comunist, precizeaza autorii raportului. Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si tarile baltice Estonia, Letonia si Lituania urmeaza Romania in acest top numit sugestiv A Place in the Sun: 20 Best Places to Make Money.

Datele acestui studiu au fost prezentate in cadrul unui program special al postului de televiziune britanic Channel 4 de Amanda Lamb (foto), specialist in piata imobiliara. De asemenea, au luat parte la acest show si reprezentantii companiei de consultanta care au prezentat statistici referitoare la evolutia celor 20 de economii analizate.

In intocmirea acestui clasament s-au luat in considerare, in primul rand, locatiile in care preturile caselor si ale terenurilor sunt subevaluate in acest moment, dar si alti factori care pot aduce marje de profit in urma inchirierii sau vanzarii acestor proprietati.

In opinia specialistilor, Romania ocupa prima pozitie in topul regiunilor care genereaza profituri din investitii imobiliare straine mai ales datorita faptului ca o locuinta poate fi cumparata la pretul de 5000 de lire sterline, tendinta de crestere a preturilor pentru 2006 fiind de 30 puncte procentuale in contextul aderarii de anul viitor a tarii noastre la Uniunea Europeana.

Petru urmatorii zece ani, se preconizeaza o crestere de 414 procente a preturilor imobiliare din Romania, precizeaza autorii studiului.

A doua pozitie a acestui clasament este ocupata de Polonia unde se estimeaza ca aceste preturi vor spori in urmatorul deceniu cu aproximativ 393 %, in timp ce rata de crestere a incasarilor din afacerile din sectorul de real-estate al tarilor baltice va fi de circa 356%.

Portugalia, care ocupa pozitia a treia, se asteapta in urmatorii zece ani la o valoare a proprietatilor imobiliare mai mare cu 360 de procente, aceasta fiind cea mai bine cotata tara din Vestul Europei.

"Lumea ma intreaba mereu care este cel mai potrivit loc din Europa unde sa investeasca in proprietati imobiliare," a precizat Amanda Lamb."Raspunsul la acesta intrebare depinde de preferintele pentru a-ti petrece vacanta si de rentabilitatea investitiei, sau un mix al acestor doua variabile. Insa un lucru este cert: a scoate bani din proprietati nu a reprezentat niciodata o prioritate pentru oameni, dupa cum se intampla acum," a opinat Lamb.

Cele mai profitabile locatii pentru investitiile imobiliare

1. Romania
2. Polonia
3. Portugalia
4. Tarile baltice (Estonia, Letonia, Lituania)
5. Suedia
6. Belgia
7. Slovacia
8. Slovenia
9. Finlanda
10. Ungaria
11. Luxemburg
12. Germania
13. Republica Ceha
14. Irlanda
15. Austria
16. Olanda
17. Franta
18. Italia
19. Spania
20. Cipru


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.