Expertii Fondului Monetar International vor reveni la Bucuresti, pentru o evaluare a indicatorilor macroeconomici inregistrati in 2005, precum si a politicii economice prevazute pentru 2006-2008, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Acesta a precizat ca partea romana va prezenta acestora atat evolutia in 2005 a inflatiei, a cresterii economice, a arieratelor si efectele cotei unice de impozitare, cat si politica salariala prevazuta pentru acest an. "Va fi un bun prilej de evaluare cu cei de la FMI a unor parametri macroeconomici si de discutii mai largi privind perspectiva macroeconomica pentru perioada 2006-2008", a spus, ieri, Tariceanu.

Potrivit ministrului finantelor, expertii FMI vor veni la Bucuresti pe 24 sau 25 ianuarie. Desi nu mai are un acord cu Romania, FMI analizeaza periodic evolutia economiei romanesti, in baza articolului IV din statutul institutiei.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.