Operatorul de telefonie mobila Zapp a investit, in 2005, peste 50 de milioane de dolari, o suma similara cu investitiile realizate in 2004, a declarat, pentru Rompres, Mihaela Lupu, Head of Corporate Affairs la Zapp. "Investitiile au vizat, in principal, extinderea si modernizarea retelei CDMA450, sustinand si lansarea de noi produse si servicii bazate pe tehnologii de ultima generatie", a spus Lupu.

In 2005, Zapp a incheiat faza a patra de extindere si modernizare a retelei in urma careia acopera 90 la suta din populatia tarii. Astfel, reteaua Zapp acopera in prezent 240 de orase, 6.300 de kilometri de drumuri nationale si 1.500 de comune. Potrivit conducerii Zapp, operatorul a continuat, in 2005, lansarea de servicii inovatoare pe piata romaneasca a comunicatiilor mobile.

Internet de viteza pe card preplatit

"Am lansat primul serviciu de acces la Internet mobil in banda larga pe baza de cartele preplatite, Zapp Internet Express Card. Aceasta lansare a fost determinata de succesul serviciului Zapp Internet Express, lansat in octombrie 2004", a precizat Mihaela Lupu. O alta noutate in 2005 a fost oferta Hotspot Zapp - zone de acoperire Wi-Fi conectate la reteaua Zapp CDMA2000 1xEV-DO. Hotspot-urile Zapp se afla in hoteluri, restaurante si cafenele situate in principal in Bucuresti. Acestea pun la dispozitia utilizatorilor un serviciu flexibil de conectare la Internet mobil in banda larga, acestia putand accesa informatiile de care au nevoie fara ajutorul cablurilor si pastrandu-si libertatea de miscare in interiorul zonei Hotspot. Accesul se face pe baza cartelelor Zapp Internet Express Card.

Principalele obiective pentru 2006 se refera la lansarea unor noi servicii inovatoare bazate pe tehnologii de ultima generatie. "Calitatea transmisiilor de voce si viteza transferurilor de date, combinate cu oferte comerciale atractive, reprezinta o prioritate pentru noi", a aratat Mihaela Lupu.

Incredere in... concurenta

In ceea ce priveste evolutia pietei romanesti de comunicatii mobile in 2006, conducerea Zapp considera ca aceasta este una dintre dintre cele mai dinamice ale economiei romanesti, avand in continuare un potential important de crestere. Concurenta puternica de pe piata va duce la aparitia de produse si servicii complexe tot mai competitive la preturi avantajoase pentru utilizatori.

Zapp a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 93 de milioane de dolari si are in prezent peste 300.000 de utilizatori. Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz).

CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana Qualcomm.

Actionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internationala care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii in domeniul retelelor mobile de comunicatii. Actionarii semnificativi ai Inquam sunt Qualcomm, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.