Daca nu ati intrat pina acum pe piata de capital, dar aveti de gind sa o faceti, va putem spune cum puteti sa va testati brokerul. Spre exemplu, daca cineva doreste sa-i fie cumparate actiuni Petrom, iar media zilei a fost de 0,4820 de lei pe actiune, iar brokerul vi le-a cumparat cu 0,4815 lei/actiune, asta inseamna ca aveti un specialist.

Daca, in schimb, vi s-au achizitionat actiuni Petrom la 0,4830 de lei actiunea, in momentul in care pretul mediu a fost 0,4820 lei actiunea, se poate spune ca brokerul nu este chibzuit cu banii dumneavoastra. Iar daca situatia se repeta, ar fi bine sa va cautati un alt broker. Pentru a sti cum au mers in acea zi actiunile Petrom (adica cum va puteti controla brokerul), nu trebuie decit sa urmariti evolutia acelei actiuni pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. Sau mai aveti inca o varianta, aceea de a juca singur online. Exista foarte multe case de brokeraj care au platforme, care va pot ajuta sa faceti acest lucru.

Iar atunci atit gloria, cit si paguba din buzunar sint doar ale dumneavoastra. Este adevarat, casei de brokeraj tot va trebui sa-i platiti comisionul de tranzactionare (in general este de 2-3% la sume de pina in 3.000 de RON). Nu uitati ca, indiferent de suma pe care o jucati la bursa, un broker bun isi trateaza la fel clientii. In general, casele de brokeraj cer ca un client sa joace cel putin 1.000-1.500 RON.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.