Proiectul de Cod fiscal pe 2006 va ajunge luna viitoare spre aprobare la Guvern, fara prevederile legate de preturile minime la alcool si tigari, care au fost eliminate

Finantele au publicat luna trecuta o forma a proiectului de Cod fiscal, potrivit careia pretul tigarilor ieftine urma sa fie ridicat la minimum 90% din pretul celei mai vindute categorii de tigari. Propunerea a fost criticata vehement de producatorii de tigari populare, sustinuti de Consiliul Concurentei si, nu in ultimul rind, de Comisia Europeana. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ne-a asigurat insa, in mai multe rinduri, ca "tigarile vor fi mai scumpe anul viitor".

Cu toate acestea, Ministerul Finantelor va transmite Guvernului, la inceputul lunii ianuarie, modificarile aduse Codului fiscal, intre acestea numarindu-se si renuntarea la preturile minime la alcool si tigari. Noile prevederi urmeaza sa intre in vigoare in a doua jumatate a anului viitor. "In acest fel, va fi respectata recomandarea din Codul fiscal privind anuntarea cu 6 luni inainte a oricarei modificari a legislatiei fiscale. Ministerul Finantelor doreste sa asigure predictibilitate si stabilitate sistemului fiscal", arata comunicatul.

De asemenea, va fi diminuat nivelul accizarii cafelei in Romania pina la 5%. In UE, cafeaua nu este accizata, de aceea ministerul urmareste alinierea treptata a legislatiei romanesti la normele europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.