"Celor care practica profesii liberale si locuiesc in Bucuresti le dau un ultim avertisment - trebuie sa isi achite datoriile la buget din impozitul pe venitul global restant din perioada 2000-2004 pana in trimestrul I din 2006, deci pana la data de 31 martie, altfel le voi face publice numele pe site-ul nostru, odata cu publicarea integrala a Listei datorinicilor", a declarat, ieri, Cristian Nicolae Stoina, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice.

Potrivit acestuia, sunt oameni cu nume sonore care figureaza in acest Top al marilor datornici persoane fizice din Bucuresti. "Ma voi tine de cuvant si daca nu platesc, le voi face publice numele pe site, apoi vom trece la toate formele legate de executare silita daca vor continua sa faca parte din categoria rau-platnicilor", ne spune Cristian Nicolae Stoina. Deocamdata, secretarul general al DGFP Bucuresti a preferat sa nu nominalizeze aceste persoane pentru a nu fi acuzat din ratiuni politice, fiind membru al unui partid politic. "Daca nu vor plati, le scot casele la mezat, ca de altfel toate bunurile pentru a recupera cat datoreaza la stat", promite directorul executiv al DGFP Bucuresti, avertisment care este valabil pentru toti contribuabilii, care nu si-au platit impozitele.

Topul datornicilor din Bucuresti care nu si-au platit impozitele pe venitul global (numit IVG) cuprinde 6.815 persoane fizice (inclusiv persoane autorizate) care datoreaza peste 3,246 milioane lei noi, cumulat de la 31 decembrie 2000 pana in prezent. "Am trimis notificari la toti cei 6.815 contribuabili si pentru aceasta suma totala am reusit sa intrerupem perioada de prescriptie pentru a putea recupera acesti bani la buget, altfel ne-am fi trezit in situatia ca la 1 ianuarie 2006 s-ar fi prescris si statul ar fi pierdut posibilitatea de a mai recupera ceea ce i se cuvine", explica Cristian Nicolae Stoina. Trebuie spus ca au fost si sunt probleme - mai mult sau mai putin reale - legate de primirea deciziilor de impunere, pe care le invoca unii contribuabili atunci cand inspectorii fiscali trec la executarea silita.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.