Pe piata imobiliara, in 2006, cresterile de achizitii rezidentiale vor continua, mai ales in Bucuresti, unde lipsa spatiilor de locuit se resimte acut, in special la nivelul tinerilor, a declarat, pentru Rompres, Eduard Uzunov, director general al companiei imobiliare Regatta. "Bucurestiul are nevoie, in 2006, de mai multe locuinte, construite intr-un ritm crescut pentru a se ajunge la necesarul estimat de 40.000 de unitati", a declarat Uzunov.

Potrivit acestuia, sectorul vanzarilor rezidentiale este direct si puternic influentat de cresterea rapida a creditului ipotecar, care a stimulat cererea pentru locuinte. In ceea ce priveste preturile, acestea au crescut pentru fiecare tip de imobil, in cazul blocurilor construite inainte de '89 chiar cu 100 la suta.

In prezent, se observa ca cea mai mare dezvoltare imobiliara a avut loc in zona de nord si in imprejurimi: Herastrau - Nordului, Baneasa - Iancu Nicolae, Ionescu Sisesti si chiar Snagov. Cu toate acestea, exista o cerere insemnata si pentru proiectele de locuire in comun, de tipul blocurilor cu mai multe etaje, dar cu suprafete mai mari decat al celor construite inainte de 1990, cu finisaje superioare care sa asigure un alt confort.

"Parcurile rezidentiale reprezinta, si pentru urmatorii ani, o oferta speciala in piata, zonele de maxima importanta ramanand Sos. Bucuresti - Ploiesti - Erou Iancu Nicolae - Sos. Pipera - Tunari, unde peste 10 proiecte se dezvolta in acest moment. Sunt, de asemenea, atractive dezvoltarile imobiliare din zona Pantelimon - Cernica, dar si cele din interiorul orasului, precum cel din Colentina - Pantelimon", a mai precizat specialistul imobiliar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.