Romtelecom intentioneaza ca pana la sfarsitul anului viitor sa majoreze de zece ori numarul de utilizatori care folosesc serviciile de Internet de mare viteza oferite de companie, a declarat Pieter Bakker, director executiv comercial al operatorului de telecomunicatii. "Romtelecom are o oferta considerabila de produse broadband (in banda larga)", a spus Bakker. El estimeaza ca numarul clientilor de Internet de mare viteza ai companiei va atinge cifra de 100.000, situand astfel compania in pozitia de lider pe piata.

In acest an, Romtelecom a lansat serviciul de acces Internet prin tehnologia ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line - una dintre cele mai avansate tehnologii din lume pentru transmisii de date), disponibil atat perntru persoane juridice, cat si pentru persoane fizice. "Am avut o cerere uriasa pentru toate cele trei produse ADSL pe care le-am lansat anul acesta. Doar in ultima luna am vandut aproape 3.000 de astfel de conexiuni, numarul contractelor ridicandu-se in acest moment la aproximativ 8.000", a afirmat Vasile Voicu, director servicii de date si Internet al operatorului de telecomunicatii. El a spus ca, pana in februarie 2006, compania intentioneaza sa extinda aria de acoperire pentru ADSL la nivelul tuturor resedintelor de judet din tara, in prezent acest serviciu fiind disponibil doar in sapte orase printre care: Bucuresti, Constanta, Brasov, Oradea, Timisoara.

Oficialii Romtelecom au aratat ca principalul domeniu de profitabilitate al companiei este cel al transmisiilor de date, telefonia fixa inregistrand pierderi, ca urmare a nivelului redus al tarifelor abonamentelor. Pentru serviciile dial-up, Romtelecom are in prezent un numar de aproximativ un milion de utilizatori. In vederea distribuirii de servicii de date si Internet, operatorul de telecomunicatii a incheiat un parteneriat cu reteaua de magazine Media Galaxy.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.