Compania auto Cadillac detine cele mai multe modele in clasamentul masinilor de lux, prezentat de CNN. Desi multi cumparatori americani se orienteaza catre producatorii straini de automobile, observam ca masina Cadillac, care e construita de General Motors, are trei modele in top, fiind un simbol al SUA. Urmatoarele companii auto cu mai multe modele sunt Toyota Motor Corp cu doua modele Lexus si Honda Motor cu cele doua Acura.

Clasamentul aduna informatiile inregistrate in primele 11 luni ale acestui an. Potrivit autorilor topului, o "masina de lux" se coreleaza cu statutul producatorului. Acura este un producator de masini de lux. Totusi, grupurile auto obisnuite produc ocazional si masini de lux, cum este Volkswagen. Un criteriu important a fost si numarul de unitati vandute.

Cadillac-ul a depasit multe alte modele de lux, mare parte din companiile din industria auto intentionand sa realizeze automobile de lux care sa concureze faima acesttei masini.

Potrivit unor surse din interiorul grupului DaimlerChrysler, am putea asista la inceputul anului viitor la renasterea modelului Chrysler Imperial, care ar putea fi prezentat chiar in cadrul Salonului Auto International din Nordul Americii, eveniment care se desfasoara in luna ianuarie.

Acest an a fost unul foarte dificil pentru industria auto americana, datorita, mai ales, majorarii preturilor carburantilor, iar sectorul masinilor de lux a resimtit din plin aceaste cresteri de pret, multe din masinile prezentate in clasament inregistrand o scadere a vanzarile comparativ cu anul trecut. Potrivit realizatorilor topului, Statele Unite nu au inca o piata reala a masinilor de lux, doar Cadillac-ul ar putea fi considerat un jucator adevarat in afacerea autoturismelor de lux.

Topul masinilor de fite

Cadillac Escalade (pret de pornire: 54.185 dolari)

Cadillac DeVille/DTS (pret de pornire: 41.990 dolari)

Acura MDX (pret de pornire: 37.740 dolari)

Lexus RX (pret de pornire: 37.065 dolari)

Acura TL (pret de pornire: 33.940 dolari)

Lexus ES 330 (pret de pornire: 32.995 dolari)

Infiniti G35 (pret de pornire: 31.700 dolari)

Cadillac CTS (pret de pornire: 31.235 dolari)

BMW, seria III (pret de pornire: 30.900 dolari)

Mercedes Benz C-Class (pret de pornire: 29.975 dolari)

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.