Falimentul General Motors nu este "greu de imaginat", in cazul in care tendintele actuale ale activitatii companiei se vor mentine, aprecia, luni, agentia Standard & Poor's, dupa modificarea in sens negativ a ratingului producatorului cu doua trepte, de la "BB minus" la "B". Potrivit Reuters, citat de Mediafax, acum, calificativul GM este cu cinci trepte sub pragul categoriei de grad de risc scazut de investitii. Perspectiva este negativa, ceea ce arata posibilitatea ca, in urmatorii doi ani, ratingul ei sa fie modificat din nou in sens negativ.

Ratingul acordat de S&P, sublinia Reuters, este cel mai scazut dintre calificativele atribuite de cele mai mari trei agentii de evaluare financiara. "In trecut, a declarat Scott Sprinzen, de la S&P, am considerat, in anumite momente, ca ingrijorarile privind un posibil faliment al grupului sunt exagerate. In prezent, am ajuns la concluzia ca un astfel de deznodamant este posibil, in cazul in care ritmul de deteriorare a rezultatelor se va mentine pe parcursul urmatoarelor trimestre". Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al General Motors, Gina Proia, a declarat ca nu exista intentia de a declara falimentul grupului.

"GM are o strategie agresiva de redresare a activitatilor din America de Nord si inregistram progrese in domenii importante", a spus ea.

"In acest an am asistat la o inrautatire semnificativa a performantelor financiare ale GM, comparativ cu 2004 si previziunile initiale pentru 2005", se arata intr-un comunicat al S&P.

Pierderile nete ale activitatilor din SUA ar putea ajunge, anul acesta, la cinci miliarde de dolari, a avertizat agentia.

Titlurile GM au pierdut 31 de centi din valoare, fiind cotate la 22,74 de dolari pe unitate, la bursa Inet, comparativ cu pretul de inchidere de 23,05 de dolari pe unitate consemnat luni la Bursa din New York.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.