Telefonia prin Internet devine tot mai atractiva pentru investitori. Recent, compania Microsoft a anuntat ca va lansa anul viitor un serviciu care va permite efectuarea de convorbiri telefonice de pe computerele personale.

Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, si operatorul de telecomunicatii MCI Inc, recent preluat de Verizon Communications Inc., au anuntat ca intentioneaza sa ofere in comun un serviciu care le va permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice de pe computerele personale spre telefoanele obisnuite.

Conducerea Microsoft a precizat ca testele in SUA vor incepe in aceasta saptamina, cu un tarif de 2,3 centi/minut. Extinderea acestuia se va produce in prima jumatate a anului urmator. Serviciul denumit "MCI Web Calling for Windows Live Call" va permite utilizatorilor de MSN Messenger, intr-o prima faza, doar sa efectueze convorbiri telefonice.

Concurenta mare

Cei interesati se vor abona pentru noul serviciu prin intermediul Windows Live Messenger, care urmeaza sa inlocuiasca MSN Messenger, si vor achizitiona cartele preplatite de la MCI in valoare de 5, 10 sau 25 de dolari. Cunoscutul producator de software face destul de tirziu pasul catre telefonia prin Internet. Cel mai cunoscut provider este Skype Technologies, care a fost achizitionat recent de site-ul de licitatii eBay. Dupa ce in toamna acestui an gigantul Time Warner Inc. a lansat un serviciu de telefonie VoIP prin intermediul AOL Instant Messenger, si Yahoo a lansat un serviciu similar, tot prin intermediul serviciului sau de mesagerie instant.

Preturi scazute

Principalii pasi sint descarcarea si instalarea unui program si ceva bani pentru apeluri in cont. Tariful perceput de Skype pentru un apel de pe PC pe telefon, serviciu pe care vrea sa-l ofere si Microsoft, este de 0,017 euro/minut, in vreme ce in cazul clientilor serviciului celor de la Yahoo, tarifele pentru Romania sint de 0,099 $/minut pentru un apel pe telefonul fix si 0,233 de dolari pentru mobil.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.