Casa de filme Paramount Pictures, aflata in proprietatea gigantului media Viacom, a achizitionat contra sumei de 1,6 miliarde de dolari studioul DreamWorks SGK, detinut pana acum de Steven Spielberg , informeaza saptamanalul britanic "The Business".

Paramount a declarat ca a surclasat oferta celor de la NBC Universal Studios, divizia de filme a companiei General Electric, care era in tratative cu DreamWorks de aproape sase luni si care oferise 1,5 miliarde dolari.

Potrivit "Financial Times", Paramount Pictures a afirmat public, in mod repetat, ca nu este interesata de DreamWorks, intrucat Viacom s-a impotrivit la pretul de 1,6 miliarde de dolari.

Insa conducerea Viacom si-a dat in cele din urma acordul pentru preluarea studioului lui Spielberg, deoarece gasise o serie de investitori externi dispusi sa contribuie la finantarea afacerii.

In momentul in care Paramount a trimis oferta de 1,6 miliarde dolari, DreamWorks a transmis celor de la NBC ca au o ora pentru a-si majora oferta, dar NBC a refuzat.

Casa de productie DreamWorks are o istorie de 11 ani

Cei mai multi comentatori de la Hollywood se asteptau ca DreamWorks sa incheie tranzactia cu NBC, deoarece Spielberg avea legaturi istorice cu acestia, producand la NBC filme ca ET sau Jurassic Park.

DreamWorks, unde s-au turnat filme celebre ca Shrek, American Beauty sau The Gladiator, a fost creat acum 11 ani de catre trei dintre cele mai cunoscute figuri de la Hollywood - Spielberg, magnatul media David Geffen si un veteran al studiourilor, Jeffrey Katzenberg.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.