Comisia Europeana a dat publicitatii clasamentul primelor zece companii cu cele mai mari investitii mondiale in cercetare-dezvoltare (R&D). Pe primul loc se afla concernul auto germano-american Daimler-Chrysler AG, cu investitii in R&D de 5,66 miliarde euro, urmat indeaproape de concernul farmaceutic american Pfizer Inc, cu investitii in R&D de 5,65 miliarde euro si de constructorul auto american Ford Motor Co, cu investitii de 5,44 miliarde euro.

Pe locul patru este constructorul auto japonez Toyota Motor Corp, cu investitii de 5,42 miliarde euro, pe locul cinci situandu-se un grup european, conglomeratul german Siemens AG cu 5,06 miliarde euro. Urmeaza, in ordine, cel mai mare constructor auto mondial, grupul General Motors Corp (SUA), cu investitii in R&D de 4,78 miliarde euro, cel mai mare producator mondial de programe software, grupul Microsoft Corp (SUA), cu investitii de 4,55 miliarde euro, grupul japonez Matsushita Electric Industrial Co Ltd, cu investitii de 4,42 miliarde euro, IBM Corp (SUA), cu investitii de 4,17 miliarde euro. Pe locul zece se situeaza o alta firma europeana, constructorul auto german Volkswagen AG, cu investitii in cercetare dezvoltare de 4,16 miliarde euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.