Un consilier economic al premierului Frantei sustine ca pretul hamburgerilor Big Mac, produsi de McDonald’s, reflecta evolutia economica a tarilor si chiar anticipeaza eventualele probleme financiare pe care acestea le pot intampina.

Guntram Wolff, director adjunct in cadrul institutului de cercetare economica Bruegel si membru in Consiliul de Analiza Economica al prim ministrului Frantei, sustine ca scaderea pretului unui Big Mac in tari cu probleme financiare, precum Irlanda, reprezinta o dovada a legaturii stranse dintre evolutia economiilor si pretul hamburgerilor. Wolff a analizat evolutia preturilor in perioada iulie 2011 - ianuarie 2013, scrie Wall-Street.ro.

Rata de crestere a pretului Big Mac in Grecia, Portugalia si Spania a fost sub cea medie inregistrata in zona euro, in vreme ce in Irlanda pretul hamburgerilor chiar a scazut, subliniaza economistul. Acestea sunt tocmai tarile care au avut cele mai grave probleme economice din Europa.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.