Aproape jumatate dintre antreprenorii romani nu au absolvit un liceu sau o facultate.

Pentru o treime dintre acestia un esec in business ii determina sa nu mai aiba alte initiative in afaceri, potrivit unui barometru realizat de Ernst&Young (E&Y), scrie MEDIAFAX.

"In SUA, 95,1% dintre detinatorii de intreprinderi mici au cel putin studii superioare. In Romania, doar 53,3% dintre antreprenori sunt absolventi de liceu sau de facultate",
se arata in barometrul perceptiei asupra mediului antreprenorial romanesc, "Antreprenorii vorbesc", lansat de Ernst&Young.

Concluziile studiului E&Y arata ca antreprenorii romani nu dispun de informatii relevante in legatura cu sursele de finantare, organizatiile care sprijina antreprenoriatul si programele de educatie destinate lor. Mai mult decat atat, imaginea negativa a esecului in afaceri in Romania, dar si mediul economic dificil, sunt percepute ca obstacole importante de catre antreprenori.

Accesul la finantare este dificil pentru tinerii intreprinzatori, cred 92% dintre respondenti, iar cifrele arata clar cat de dificil se obtine finantare in Romania pentru un start-up sau pentru o companie intr-o faza mai avansata de dezvoltare. Intreprinzatorii romani cred ca fondurile europene (63%) si imprumuturile bancare (52%) ar avea cel mai mare impact pentru sprijinul antreprenoriatul in urmatorii trei ani, in timp ce private equity, business angels si venture capital ar avea doar un impact mediu.

Doar 12% cred ca esecul este perceput ca o oportunitate de invatare, in timp ce 32% considera ca este un obstacol pentru viitoarele proiecte de afaceri, iar 24%, un indicator al lipsei competentelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.