Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa si Bologna "pana se lamuresc cauzele incidentului" produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, precizand ca pilotii aeronavei erau romani si au fost raniti usor.

Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca doua aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) si ca una dintre ele a fost avariata in incidentul de sambata seara, cand un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma si a iesit de pe pista.

El a precizat ca decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile intre cele doua orase italiene a fost luata "la presiunile sindicatelor" si cel mai probabil va dura cateva zile "pana se lamuresc cauzele incidentului".

"Este o informatie care creaza confuzie, cea privind anularea zborurilor dintre Pisa si Bologna. Este vorba despre operarea celor doua aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemultumite ca am castigat aceasta licitatie. Practic o aeronava a mai ramas pe aceasta ruta, deoarece a doua a fost avariata in urma incidentului. Cei de la Alitalia au anuntat ca vor sa vada cauza accidentului, pentru a decide mai departe, decizia de suspendare fiind luata mai mult pentru a linisti spiritele. Probabil ca zborurile vor fi suspendate una-doua zile, pana se lamuresc cauzele incidentului", a declarat Petrov.

Intrebat daca pilotii aeronavei implicate in incidentul de la Roma sunt romani, Nicolae Petrov a confirmat ca acestia sunt romani si ca au suferit leziuni usoare.

"Pilotii aeronavei implicate in acel incident sunt romani, sunt in regula, au avut doar cateva lovituri minore", a declarat Petrov.

Ulterior, Nicolae Petrov a precizat, intr-un comunicat de presa, ca "operarea regulata Carpatair in si dinspre Italia se desfasoara normal", exceptie facand zborurile intre Roma- Pisa si Roma-Bologna.

Citeste si: Roma: Trei persoane ranite, dupa ce un avion Carpatair a ratat aterizarea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.