Microsoft, cel mai mare producator de programe informatice din lume, intentioneaza sa investeasca peste un miliard de dolari in India pentru a-si extinde operatiunile in regiunea cu ritm rapid de dezvoltare, a declarat recent o sursa apropiata companiei, citata de Reuters.

Numeroase companii straine au anuntat deja planuri de investitii in India, atrase de costurile reduse, personalul calificat, sistemul performant de telecomunicatii si o crestere economica estimata la 7-7,5% pentru anul fiscal ce se va incheia in luna martie. Microsoft conteaza pe industria serviciilor software, evaluata la 17,2 miliarde de dolari, pentru a identifica forta de munca de inalta calificare, la un cost mult mai mic comparativ cu salariile practicate in Occident.

"Investitiile vor fi mai mari de un miliard de dolari si vor fi realizate pe parcursul mai multor ani", a declarat sursa. Compania a lansat programe in limba indiana pentru a beneficia de boom-ul existent pe piata software a statului care detine a doua mare populatie din lume, in timp ce presedintele Microsoft, Bill Gates, a facut vizite regulate in India.

Acuzatii de monopol

In paralel cu ofensiva de pe piata indiana, autoritatile sud-coreene antitrust amendeaza Microsoft Corp. cu 32 de milioane de dolari pentru faptul ca a abuzat de pozitia dominanta pe piata. In consecinta, grupul va trebui sa comercializeze versiuni alternative ale Windows, transmite AP. Comisia Coreeana ce se ocupa de problemele comerciale i-a cerut companiei Microsoft in urma cu 180 de zile sa introduca pe piata doua versiuni ale Windows.

Una dintre acestea ar fi trebuit sa nu cuprinda programele Windows Media Player si Windows Messenger, iar cealalta versiune ar fi trebuit sa cuprinda incorporate linkuri la pagini Web ale programelor alternative. Aceasta este cea de-a doua mare amenda primita de Microsoft, dupa ce, in urma cu un an de zile, compania americana era amendata de autoritatile de la Bruxelles pentru acelasi motiv, cu 586 de milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.