Perspectivele incerte de crestere din economiile dezvoltate ii determina pe investitori sa se indrepte catre pietele emergente pentru castiguri mai bune.

Bank of Taiwan

Tara: Taiwan

Active totale: 129,8 miliarde dolari

Bank of Taiwan a fost infiintata in 1946 ca banca de stat in urma retrocedarii insulei catre China in 1945.

In primii sai ani, Bank of Taiwan a exercitat mai multe functii ale unei banci centrale, cum ar fi emiterea de moneda, pana cand Banca Centrala a Chinei a fost reinfiintata in Taiwan in 1961.

La finele anului 2011, activele bancii au totalizat 131 miliarde dolari, insa la in noiembrie 2012 au scazut la 130 miliarde dolari. Cu toate acestea, institutia financiara este cea mai mare banca din tara in functie de active.

Bank of Taiwan este evaluate de catre Standard & Poor's cu ratingul “A” si cu “Aa3” de catre Moody's si are cel mai mare rating de credit dintre toate cele mai mari banci din tara.

BancoEstado

Tara: Chile

Active totale: 40 miliarde dolari

BancoEstado este singura banca din America Latina care a prins top 10 cele mai sigure banci din tarile emergente.

Banca este detinuta de stat. De asemenea, este a treia institutie a tarii pe partea de creditare, retea de sucursale si prima in functie de depozite, potrivit Fitch.

BancoEstado a primit ratingul “A” de la Fitch si S&P si “Aa3” de la Moody's. Legatura puternica a bancii cu guvernul si cu obiectivele sociale ale acestuia pentru a spori accesul populatiei la serviciile bancare ii ofera acesteia o perspectiva stabila pe fondul economiei in curs de dezvoltare din Chile, arata S&P.

Toate agentiile de rating au spus ca exista o mare probabilitate ca guvernul chilian sa intervenina si sa ofere sprijin bancii in caz de dificultati financiare.

Chile estimeaza ca a inregistrat anul trecut o crestere economica de 5,5%, in timp ce pentru 2013 avansul este prognozat intre 4,25% si 5,25%, astfel ca BancoEstado va profita de evolutia pozitiva a clasei de mijloc din tara.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Venitul bancii a crescut cu aproape 13% in ultimul an.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.