Sunt cinci la numar si impreuna au reusit sa vanda in magazinele virtuale din SUA si Canada de circa 75 miliarde de dolari in 2011, scrie Netonomy.net care citeaza Top 500 al celor mai mari retaileri in online din 2012.

Dell

Vanzari online: 4,6 MLD. $

Evolutie vanzari (2011): -4%

Producatorul de PC-uri Dell este singura companie din top care a raportat o evolutie negativa a vanzarilor pe fondul comercializarii slabe a calculatoarelor personale din 2011.

Dell a raportat o scadere a vazarilor de PC-uri de 8% in 2011, dar in mediul online a reusit sa comercializeze de trei ori mai multe unitati comparativ cu anul anterior.

Strategia companiei americane, prin intermediul site-ului propriu dell.com, a fost de a oferi posibilitatea clientilor sa isi adapteze PC-urile in functie de nevoi.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

Walmart.com

Vanzari online: 4,9 MLD. $

Evolutie vanzari (2011): +19,7%

Walmart este cel mai mare retailer din lume. Opereaza in peste 27 de tari numarand peste 10.000 de magazine.
Vanzarile la nivel de grup au crescut in 2012 cu 5,9% la 443,9 miliarde de dolari, insa parte a strategiei grupului american a fost de a extinde operatiunile si online, prin intermediul platformei walmart.com.

Totul a inceput in anul 2000, iar proiectul a prins tot mai mult contur, pentru ca la nivelul anului 2011 vanzarile inregistrate de Wallmart numai online sa se ridice la 4,9 miliarde de dolari.

Secretul, scrie Netonomy.net, a stat in achizitionarea mai multor start-up-uri cu potential de-a lungul anilor, investitii care s-au dovedit cu adevarat benefice pentru afacere.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.