Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu se pune problema privatizarii majoritare a Complexului Energetic Oltenia, pentru ca este pe profit, are management privat si a semnat o investitie de un miliard de dolari la Rovinari, el aratand ca doar 15% dintre actiuni vor fi listate pe bursa.

"Am discutat ieri (luni, n.r.), si asa va fi si in scrisoarea de intentie, la Complexul Energetic Oltenia doar 15% vom scoate pe bursa. Nu se pune problema privatizarii majoritare din trei motive: in acest moment complexul a trecut din nou pe profit, dupa pierderile epocii Videanu, care vor avea urmari la un moment dat la DNA. In al doilea rand, are managenent privat, in baza Ordonantei 109; si, in al treilea rand, in urma cu o saptamna a semnat un parteneriat o investitie de un miliard de dolari la Rovinari", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a spus ca cele 15% dintre actiuni, care se listeaza pe bursa prin majorare de capital, vor permite atragerea de noi investitii in dezvoltare si in conditiile de mediu.

"Asa incat, daca ai profit, daca ai management performant si daca ai investitii semnificative, de ce trebuie sa vinzi o societate?", a intrebat, Ponta, retoric.

El a spus ca cele mentionate referitor la Complexul Energetic Oltenia au fost discutate si agreate luni cu FMI.

FMI a negociat cu autoriatile angajamente pentru a continua programul stand-by ce presupun intr-un termen scurt masuri de reforme si privatizari care, aplicate, ar face din Guvernul Ponta cel mai liberal executiv din Romania, in pofida unui buget, agreat cu Fondul, cu un puternic accent de stanga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.