Anul 2013 va fi unul "amortit" pentru piata asigurarilor generale si de viata, cu o crestere de 3-5%.

"Anul 2013 va fi similar celui precedent, nu ma astept sa avem schimbari deosebite fata de 2012. Va fi un an amortit, asa cum l-a caracterizat un reprezentant al UniCredit Romania. Anticipez o crestere a subscrierilor de 3-5% in acest an la nivelul pietei. De asemenea, actionarii vor pune mai multa presiune pe obtinerea de profit in detrimentul cresterii cotei de piata, iar clientii vor alege asiguratorii in functie de rapiditatea achitarii daunelor", a afirmat Tecau la o conferinta pe teme de specialitate, scrie Wall-Street.ro.

Prezent la eveniment, presedintele Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, a afirmat ca un avans de 5% al subscrierilor este un scenariu optimist.

"Previziunile pentru acest an nu sunt optimiste, mai degraba prudente. O crestere de 5% o apreciez foarte optimista. Din punctul meu de vedere, important pentru acest an este sa stabilizam nivelul costurilor, care va avea ca efect echilibrarea bilanturilor. In 2012, despagubirile au evoluat abrupt si au generat costuri ridicate, care au fost acoperite de actionari si nu din veniturile generate din prime subscrise", a spus Diaconescu.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.