Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat la 9 miliarde lei suma cu care imprumuta bancile prin licitatiile repo, plafonand pentru a 17-a saptamana consecutiv imprumuturile prin aceasta operatiune.

BNR a ridicat in urma cu doua saptamani suma disponibila pentru licitatia repo la 6 miliarde lei, dupa sapte saptamani consecutive in care plafonul a fost la 4 miliarde lei, scrie MEDIAFAX.

Unii dealeri se asteptau ca suma injectata prin operatiunea repo sa creasca, dupa ce BNR a anuntat recent intoarcerea la o gestionare "adecvata" a lichiditatii.

Prin licitatiile repo BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Banii sunt imprumutati pentru o saptamana.

Cele 6 miliarde lei acordate la inceputul saptamanii trecute au fost imprumutate de 11 banci, iar suma licitata de institutiile de credit au fost de 3,7 ori mai mare, de 22,75 miliarde lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.