Bugetul general consolidat a inregistrat anul trecut un deficit de 14,8 miliarde lei, respectiv 2,52% din PIB, usor peste tinta de 14,66 miliarde lei si 2,4% din PIB.

Finantele arata ca la nivel relativ diferenta a provenit din revizuirea PIB.

Procesul de consolidare fiscala a continuat in anul 2012, deficitul bugetar diminuandu-se cu peste 40% fata de 2011, de la 4,3% din PIB la 2,5%.

Au fost inregistrate influente negative suplimentare asupra deficitului bugetar din cauza blocarii temporare a rambursarilor fondurilor europene ca urmare a deficientelor constatate in anii anteriori (0,2% din PIB) si din cauza revizuirii descrescatoare a PIB-ului nominal (0,1% din PIB)", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Conform datelor operative, executia bugetului general consolidat pe anul 2012 s-a incheiat cu un deficit de 14,8 miliarde lei fata de 23,9 miliarde lei realizat in anul precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.