Guvernul a redus drastic cuantumul taxelor care vor fi percepute operatorilor de transport si distributie de energie electrica si gaze naturale.

Taxa calculata in cazul cantitatii transportate catre sistemele de distributie a fost redusa de la 0,45 lei/Mwh, in varianta initiala, la doar 0,1 lei/Mwh, iar cea stabilita in cazul cantitatii distribuite a fost diminuata de la 1,25 lei/Mwh la 0,75 lei/Mwh.

In acelasi timp, taxa calculata in cazul cantitatii transportate numai prin sistemul de transport a fost scazuta de la 1,7 lei/Mwh la 0,85 lei/Mwh.

Guvernul a decis totodata ca aceasta taxa, tratata drept un impozit pe "monopolul natural", sa fie perceputa tuturor operatorilor licentiati din domeniu, fara sa-i mai excepteze pe operatorii de distributie care presteaza pentru mai putin de 100.000 clienti, asa cum intentiona initial.

La inceputul sedintei de marti a Guvernului, organizata pentru aprobarea inclusiv a acestei taxe, premierul Victor Ponta a declarat ca ministrii implicati mai pot efectua pana miercuri "modificari foarte fine", dar nu schimbari importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.