Soldul creditului neguvernamental a scazut in decembrie cu 1,4% fata de noiembrie, la 225,87 miliarde lei, ca urmare a reducerii imprumuturilor in valuta, potrivit datelor anuntate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In termeni reali, scaderea a fost de 1,9%.

Creditul in lei a crescut cu 0,1 la suta (- 0,5 la suta in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei s-a redus cu 2,2 la suta (exprimat in euro, creditul in valuta a scazut cu 0,5 la suta).

La 31 decembrie 2012, creditul neguvernamental a inregistrat o crestere de 1,3 la suta (-3,5 la suta in termeni reali) fata de 31 decembrie 2011, pe seama majorarii cu 3,8 la suta a componentei in lei (-1,1 la suta in termeni reali) si a diminuarii cu 0,2 la suta a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a redus cu 2,6 la suta), se arata intr-un comunicat al BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.