Bancile elene exercita presiuni asupra guvernului de la Atena pentru extinderea termenului final al procesului de recapitalizare, programat sa se incheie in aprilie.

Imbunatatirea situatiei, bazata pe semne ale progresului economiei, ar trebui sa ajute bancile sa gaseasca investitori privati pentru a contribui la recapitalizare, astfel incat sa evite nationalizarea.

Surse din industria bancara afirma, insa, ca va fi foarte greu sa se schimbe calendarul procesului de recapitalizare, potrivit cotidianului elen Kathimerini, scrie MEDIAFAX.

National Bank este singura institutie de credit care poate spera sa primeasca o prelungire a termenului limita, din cauza fuziunii cu EFG Eurobank. Fuziunea ar urma sa fie finalizata in iunie.

Recapitalizarea trebuie sa se inchei in aprilie, iar un raport recent al FMI privind Grecia nu a mentionat o extindere a acestui termen, noteaza publicatia.

Cele mai mari patru banci din Grecia sunt toate prezente in Romania. National Bank of Greece detine Banca Romaneasca, EFG Eurobank Bancpost, iar Alpha Bank si Piraeus Bank opereaza sub brand propriu.

Banca Greciei a anuntat in decembrie ca cele patru institutii de credit au nevoie de circa 27,5 miliarde de euro pentru recapitalizare, bani asigurati de creditorii externi ai tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.